mandag 5. mai 2008

Mitt første fargeprosjekt

Jeg har lest om farging av garn med Kool-Aid og det kunne jeg tenke meg å prøve. Jeg hadde imidlertid ikke lyst til å vente på pakken jeg har bestilt fra England, så jeg kjøpte en blå brus, hespet opp (80 cm langt hvilket nok er for kort for ordentlige striper) et nøste offwhite Safirgarn fra SparKjøp og la i vann med litt eddik i, laget kaffe og te og helte opp det vi hadde av Fun Light (en gul type) samt brusen.


Her er det så blå brus øverst til venstre, kaffe øverst til høyre, te (Indian Chai fra Twinings fordi den lukter godt) nederst til venstre og Fun Light nederst til høyre.
Hvor lenge garnet trakk vet jeg ikke, men etter en god stund dro jeg litt av kaffegarnet over i brusen, brusgarnet over i teen, tegarnet over i Fun-en og Fungarnet over i kaffen. På den måten ble det ikke ufargede flekker.


Etter koking i mikrobølgeovn (2 minutter 4-5 ganger med 2 minutters avkjøling mellom hver koking) avkjølte jeg og skylte garnet, og hengte det til tørk på en kleshenger.


Dette ble jo ingen særlig bra fargekombinasjon, men jeg ville i første omgang se hvordan det ble med farger fra kjøkkenhyllen og sjekke dette med striper, så resultatet er likevel helt ok.
Blå brus blir nydelig, lys grønn. Te blir mere gyllen enn kaffe, og saften ga en fin, gul farge selv om den var utrolig lys.


Hespet om...


eller nøstet opp gir et helt annet resultat.


Strikkeprøver må selvfølgelig til hvis skal jeg lære noe av dette.
Her 40 masker.


30 masker


20 masker


44 masker på rundpinne.


Jeg har mere på lur, men det er ikke helt tørt ennå. Jeg er også ganske sikker på at jeg skal prøve meg på noe mere i kveld.
Kool-Aid fås jo ikke her i Norge, men jeg er overbevist om at de samme fargestoffene finnes i matvarer på hyllene i dagligvarebutikken, så her skal det handles brus, saft og andre ting jeg ikke har tenkt på ennå.

5 kommentarer:

Solveig sa...

Det var en festlig måte å farge på. Lykke til i jakten på nye fargekombinasjoner.

Saria sa...

Så kult! :D når du skrev på Twitter at du hadde farget garn med kaffe, te, brus og saft, trodde jeg først at du hadde sølt det over og skrev det som en spøk :fnise: men det der ble kjempestilig, nå fikk jeg også lyst å prøve å farge garn :D ha en fin kveld.

Supernøtt sa...

Så stilig og veldig lurt tenkt :-) Hvordan får du fargen til å bli permanent?

Magaki sa...

Supernøtt>>> Jeg har tilsatt eddik og kokt garnet. Koking kan gjøres i mokroovn eller i en riskoker.

Bodil sa...

Dette var utruleg interresant. Så kreativ du er:)