fredag 20. mars 2009

Tunika eller telt?

Jeg fant noe nytt garn. Crisp fra Gjestal.


Gjestal (Svarta Fåret) hadde også gitt utt mønster på en tunika som jeg kunne tenke meg i kjolelengde.

Jeg strikket prøvelapp, gikk gjennom mønsteret og lagde mine vanlige justeringer for lang kropp og satte i gang. Etter å ha strikket 70 cm (opp til folden under puppene) var tiden inne for å prøve kjolen og vurdere fold eller felling jevnt over.
Det skulle definitivt ikke bli fold - hverken innover eller utover! Senere viste det seg at jevn felling ikke skulle bli dagens sjakk-trekk heller. Kjolen var og ble for stor - så stor at vi kunne vært 2 gravide meg inni, men jeg er bare en meg og overhodet ikke gravid, så jeg ble skikkelig sur og gikk i seng.
I dag er det ikke annet å gjøre enn å rekke opp og starte forfra, men først må jeg finne ut hvorfor det gikk galt - hva som skjedde med strikkefastheten f.eks. Mitt tips er at jeg har strikket prøvelapp på feil pinnestørrelse. Jeg burde også sjekket bredde på plagget i stedet for bare lengde. Kanskje "Svarta Fåret" tror at større brystvidde er synonymt med klær i str. telt. Bris-jakken min ble jo også i største laget selv om den ikke ville passet en elefant.

Bris-jakken skal jeg forresten prøve å tove lett i vaskemaskinen. Jeg bruker den veldig lite nå hvor den er så stor.

11 kommentarer:

Gunn Elin sa...

Du verden, den må ha blitt mye for stor da ja! Artig garn det der, jeg har ikke sett det før. Og jeg pleier aldri å strikke prøvelapper, så jeg er imponert over at du gjør det! Blir spennende å se denne når den er ferdig.

Charente sa...

Snufser litt for deg, men tørk tårene og jeg sier bare bedre lykke for neste forsøk

mono sa...

Åh... Så surt, da... Men garnet ser jo lekkert ut og tunikaen blir nok kjempefin når du bare finner rett størrelse!! Bedre lykke ved neste forsøk!! =)

Elins Strikkeri sa...

Åååå det er så irriterande når ting ikkje vert passelig!! Men trur den vert flott med rett str. God helg til deg:)

mayeliz sa...

Så surt da :-(
Men du får gå på den igjen :-)
Jeg strikket ei jakke i Kauni for ei tid tilbake, og den ble litt stor til meg. Jeg "lettovet" den i maskinen og nå bruker jeg den ofte. Den ble kjempeflott :-)

Ingeborg sa...

Eg heiar på deg! Gler meg til å sjå det ferdige resultatet i rett størrelse. Eg har tru på at den blir kjempefin :)

Magaki sa...

Tusen takk for støtte! Dere er skikkelig snille :)

Ny kjole er på pinnene - kanskje 10-15 cm nå. Jeg skal strikke litt mere før jeg prøver den :)

Ingrid sa...

Hei :) Takker for hilsen i bloggen. Broderiet går fra hvitt til sort med gråtoner i mellom. Har rammet det inn nå, legger nok ut bilde senere i dag.

Lykke til med den nye kjolen, kjedelig når ting går galt.

Solveig sa...

Så kjedelig når man ikke lykkes med en gang - når du til og med hadde tatt deg tid til å strikke en prøvelapp. Håperdet går bedre denne gangen. Nydelig farge var det iallfall.

Renate sa...

Så flott blogg du har!!! Vet du.. Jeg fant deg via Ravlery.. Jeg er litt despreat skjønner du... Kan det stemme at du har noe rosa sportimo liggende..? Som du ikke skal bruke?? Som du kanskje vil selge?? har nemlig begynt på ett babyteppe, og bare klart å hekle halve.. :( Og så fikk jeg noe garn av ei i dag, som var rødt :( Tenkte det var verdt ett forsøk å spørre iallefall ;) Ha en fin kveld :)

Magaki sa...

Renate: Siden du er House-fan så la gå...

Neida, send meg adressen din, så skal jeg sende garn til deg :)